RoKi-kasvatteja pelasi Porissa
Julkaistu: 24.10.2020 00.00

RoKi-kasvatteja pelasi Porissa

Lauantaina 24.10 Porissa pelattiin liigakiekon lisäksi mm. U16- ja U18-junioreiden SM-sarjaa. Mukana peleissä neljä RoKi-kasvattia.

Porin Ässien U16-juniorit kohtasivat Elmeri Iivarin edustaman Oulun Kärpät. Ottelu päättyi Kärppien voittoon 2-5, jossa Elmeri onnistui maalinteossa. Elmeri on pelannut kauden aikana U16-junioreiden SM-sarjaa 10 peliä ja tehnyt niissä 14 pistettä ( 10 maalia + 4 syöttöä).

Kuvassa: Elmeri Iivari

Kuva: Jyrki Karjalainen

Elmeri summaa alkukauttaan onnistuneeksi uudessa ympäristössä. –Kausi on lähtenyt hyvin rullaamaan uudessa ympäristössä ja uudessa joukkueessa. Joukkueellakin on mennyt pelit hyvin, voittoja on tullut ja koko kausi ollaan oltukkin sarjamme kärkipäässä. Henkilökohtaisesti tuloksenteko on ollu mulla koko kauen tasasta, eikä oo ollu ns. notkahteluja missään vaiheessa kautta. Joukkueella pelit on tosiaan menny aika hyvin, paria notkahusta lukuunottamatta – joissa pisteet on lähteny vieraille.

Kuvassa: Emil Karjalainen ja Niklas Lukkarila

Kuva: Jyrki Karjalainen

U18-junioreiden SM-sarjassa pisteistä taistelivat Porin Ässät ja Hämeenlinnan Pallokerho. Ässiä edusti Emil Karjalainen ja HPK:ta Niklas Lukkarila. Ottelu päättyi kotijoukkue Ässien 9-2 voittoon. Ottelussa Niklas Lukkarila onnistui maalinteossa kertaalleen.

Emil on pelannut Pata-paidassa 13 ottelua ja tehnyt 3 tehopistettä ( 2 maalia + 1 syöttö).

Emil on ollut tyytyväinen siirtymisestään Poriin, sillä oma ja joukkueen peli sujuu. – Kausi lähteny hyvin käyntiin iteltä ja joukkueelta. Peleissä on päässy pelaamaan hyvin ja pelit on mennyt hyvin, vaikka tehopisteitä ei oo hirveesti tullukkaan. Paikkoja on kyllä ollu laittaa sisään, mutta vielä ei oo osunut kohdilleen. Kaukalon ulkopuolella asiat lähteny kulkemaan ja koulukin menee hyvin. Joukkue on voittanut pelejä ja se on tärkeintä. Siirtyminen Poriin pelaamaan on tuntunut hyvältä ratkaisulta.

Vastaavasti Niklas Lukkarila on pelannut 8 ottelua ja tehnyt 4 tehopistettä ( 1 maali + 3 syöttöä).

Niklas Lukkarilan mielestä koronavirus on vaikuttanut omaan ja joukkueen toimintaan. – On ollut vaikea alkukausi henkilökohtasesti ja koko joukkueelta, kun on joutunut olemaan koronakaranteenissa. Pelejä on jouduttu siirtelemään, mutta tästä on oma ja joukkueen suunta ylöspäin. Muutoin Hämeenlinnassa lähtenyt jään ulkopuolisetkin asiat hyvin käyntiin ja siirtyminen on tuntunut oikealta päätökseltä.


RoKi-kasvattien Porin vierailun kruunaa Satakunnan derby Ässien ja Lukon välillä, missä Vili Saarijärvi on loistanut – ollen yksi alkukauden Liigan onnistujia. Vili on puolustajien pistepörssin kakkonen, Liigan tehotilaston kärki ja koko sarjan pistepörssin kahdeksas.

Kuvassa: Vili Saarijärvi

Kuva: Elmeri Elo, Lapin Kansa 22.10.2020

Vili on pelannut Lukon puolustuksessa 8 peliä ja pelaten keskimäärin noin 21 minuuttia ottelussa. Alkukausi on tuottanut 9 tehopistettä ( 3 maalia + 6 syöttöä). Illan ottelu päättyi Lukon 1-6 vierasvoittoon ja Vili saalisti yhden syöttöpisteen.

Saarijärvi on ensimmäisen liigakautensa alkuun tyytyväinen. – Olen todella tyytyväinen alkukauteeni Lukossa. Saan paljon peliaikaa ja roolini on suhteellisen vapaa. Lisäksi pelitapamme sopii mielestäni kaltaiselleni hyvin liikkuvalle puolustajalle.