U20 lokakuu - viisi voittoa kahdeksasta ottelusta
Julkaistu: 05.11.2020 00.00

Lokakuu alkoi kolmella kotiottelulla, jotka hoidettiin kaikki tyylikkäästi. Ensin kaatui IPK 3-1. Ottelu oli kovavauhtinen, jossa RoKi oli kuitenkin lähes koko ajan hallitsevampi osapuoli. Tomi Alanko ja Tuomas Örn 1+1, Eelis Myllyniemi onnistui myös maalintekossa. Elias Korpela 27 torjuntaa.

Toisena viikonloppuna vastassa lauantaina Hokki, josta saatiin revanssi syyskuussa hävitylle pelille. Ensimmäinen erä oli jo suuntaa antava kotijoukkueen viedessä sen 4-0, toisessa erässä johto venyi jo 6-0 tilanteeseen, ennenkuin Hokki kavensi erän loppupuolella. Kolmas erä meni pelailuksi, Hokki teki vielä toisen kavennusmaalin ja lopputulos näin 6-2 kotijoukkueelle. Tuomas Örn 2+1, Aleksi Määttä 0+3, Roni Kurkinen, Elias Kaarela ja Tomi Alanko 0+2. Maalien makuun pääsivät Perttu Ahola, Jami Uusinarkaus, Väinö-Pekka Niemelä ja Eelis Myllyniemi. Joni Hietala 23 torjuntaa.

Sunnuntaina Hermestä vastaan hyvät otteet jatkuivat ja lopputuloksena puhdas 4-0 voitto tasapainoisen esityksen jälkeen kaikilta kentällisiltä. MV Elias Korpelalle hieno nollapeli (31 torjuntaa). Elias Kaarela ja Roni Kurkinen 1+1, Eelis Myllyniemi 0+2. Maalien makuun pääsivät myös Arttu Korsumäki ja Jami Uusinarkaus.

Kolmantena viikoloppuna oli edessä kolmen pelin tour de Itäsuomi. Perjantai aamuna lähtö kohti Joensuuta, jossa peli alkoi klo 18:00. Bussijaloista ei ollut tietoakaan, varsinkin ottelun alku oli todella väkevä RoKilta. Ensimmäiseen erään saatiinkin kaksi maalia. Ottelun edetessä kamppailu tasottui, mutta maalinteosta vastasi RoKi myös toisessa erässä, jonka jälkeen tilanne oli jo turvallisen tuntuisesti 0-5. Liekö tämä vaikuttanut, kolmanteen erään unelias startti ja Jokipojat iski alkuun kaksi kavennusmaalia. Enempää ei kuitenkaan nähty, loppuun vielä 2-6 maali RoKille, jolla Elias Kaarela täydensi kypärätemppunsa ja reissu saatiin hienosti käyntiin. Elias Kaarela 3+0, Tuomas Örn 1+1, Ilari Tepsa ja Tomi Alanko 0+2. Mallintekijöinä myös Eelis Myllyniemi ja Aleksi Määttä. Elias Korpelalle 34 torjuntaa.

Lauantain otteluun matkattiin Imatralle, jossa odotuksissa oli kovatempoinen ottelu. Sellainen nähtiinkin, startti oli jälleen RoKilta todella vahva ja jo ensimmäiseen vaihtoon saatiin parikin huippupaikkaa aloittaa maalinteko, mutta tulosta ei saatu aikaiseksi. Ottelun alku sujui kuitenkin RoKi komennossa aina siihen asti, kunnes Ketterä teki oikeastaan ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään maalin ajassa 7:39, 1-0 lukemista erätaukoon. Toisen erän alkuun saatiin tasoitus Tuomas Örnin viimeistellessä Tomi Alangon syötöstä. Ketterä sai kuitattua parin minuutin päästä tilanteeksi 2-1, joka oli tilanne kahden erän jälkeen. Kolmannen alkuun Ketterä iski kahdesti minuutin sisään ja takamatkasta muodostui turhan pitkä. Paikkoja oli RoKillakin tehdä tarvittavat maalit, mutta ei tällä kertaa. Elias Korpela 23 torjuntaa, tasan sama määrä torjuntoja Ketterän päässä.

Sunnuntaina vastassa SaPKo, johon piti kerätä viimeiset voimanrippeet, mitä kropasta löytyy. Alku oli tähänkin otteluun todella vahva ja Elias Kaarela veikin RoKin johtoon Ilari Tepsan ja Perttu Aholan syötöstä jo ajassa 3:11. Paikkoja oli alussa jälleen useampaankin maaliin. Ottelu tasaantui sen edetessä ja pienessä harjoitushallin kaukalossa käytiin uuvuttavaa vääntöä läpi koko ottelun. Toisessa erässä SaPKo sai tasoitettua tilanteeksi 1-1. Kolmannessa erässä alkoi ehkäpä reissun rasitus enemmän näkymään, mutta sitkeästi roikuttiin mukana. SaPKo sai voittomaalin tehtyä ylivoimalla ajassa 51:53 ja parista hyvästä tasoituspaikasta huolimatta pisteet jäivät Savonlinnaan. Joni Hietalalle 45 torjuntaa. Edessä oli enää 670 kilometrin kotimatka raskaan Itäsuomi retken päätteeksi.

Lauantaina 24.10 vastaan asettui kotipelissä K-Vantaa, joka tiedettiin nopeiden suunnanmuutosten joukkueeksi. Näitä myös nähtiin ja pelin loputtua taululla tylyt 1-8 lukemat. Omasta hiukan lepsusta pelaamisesta vieraat rankaisivat tehokkaasti. Ottelu oli suhteellisen tasainen aina toisen erän jälkipuoliskolle asti, sitten K-Vantaan kaksi maalia (1-3 ja 1-4) vain 17 sekunnin välein käänsi ottelun heille. Joni Hietala 33 torjuntaa ja MV Atte Koskenniemi sai ensimmäiset minuutit U20 sarjassa (4 torjuntaa, maalille ajassa 55:05 1-7 tilanteessa). Riku Helin teki RoKin ainoan maalin Arttu Korsumäen ja Jasper Alanteen syötöstä.

Lokakuun viimeinen ottelu pelattiin lauantaina 31.10. Kokkolassa tuttua Hermestä vastaan. Alku oli jälleen vahva RoKilta ja ensimmäistä erää hallitiin suvereenisti. 2-0 johto oli vähintäänkin ansaittua erän jälkeen. Maalintekijöinä Jasper Alanne ja Perttu Ahola (Yv). Toisessa erässä kotijoukkue pääsi peliin mukaan paremmin ja saikin kavennuksen aikaiseksi. Kolmannen erän alkuun Hermes tuli tasoihin, mutta pari minuuttia myöhemmin RoKin Daniel Haverinen ensimmäisellä U20 mestis- maalillaan vei RoKin uudelleen johtoon. Vaihtopenkin reaktio tähän maaliin oli eittämättä kauden sykähdyttävimpiä hetkiä tähän mennessä. Erän puolivälin jälkeen Arttu Korsumäki iski ylivoimalla 4-2 lukemat RoKille. Hermes sai vielä kavennuksen aikaan, mutta kolme pistettä lähti RoKin matkaan lokakuun viimeisestä ottelusta.

Arttu Korsumäki 1+1 ja Miska Merkkiniemi 0+2. Joni Hietala 26 torjuntaa.

Sarjan pistepörssissä kärkikymmenikössä jatkaa Tomi Alanko tehoin 7+11. Aleksi Määttä 4+12, Elias Kaarela 10+5, sekä Tuomas Örn 6+8 seuraavat vanavedessä.

RoKi U20 on lokakuun jälkeen sarjakakkosena pistekeskiarvon mukaisessa sarjataulukossa.