RoKille kolme pistettä Naisten Liigan pohjoisen derbyviikonloppuna
Julkaistu: 08.02.2021 00.00

RoKin ja Kärppien odotettu pohjoisen derbyviikonloppu Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa sujui rovaniemeläisiltä kaksijakoisesti. Lauantaina irtosi upea 2-1-kotivoitto, sunnuntaina puolestaan Kärpät oli kotonaan selkeästi vahvempi lukemin 5-0.

Viikonlopun ensimmäisessä ottelussa Lappi Areenalla nähtiin trillerimäinen vääntö pisteistä. Avauserässä vierasjoukkue Kärpät oli hallitsevampi osapuoli, mutta tiukassa avauserässä ei RoKin yhtä kaksiminuuttista lukuunottamatta nähty tilastomerkintöjä. Toisessa erässä puolestaan iski RoKi. Koko jatkosarjan ajan rovaniemeläisten hienosti toiminut ylivoima iski reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Moona Keskisarja ohjasi Jenna Pirttijärven toimittaman kiekon maaliin. Erän puolivälissä sama kaksikko iski jälleen ylivoimalla lukemiksi 2-0. Kakkosyötöt maaleihin antoivat Emmi Mourjärvi ja Oona Parviainen.

Kolmanteen erään kotijoukkue puolusti loistavasti Kärppien maalintekoyritykset. Viimeisenä lukkona RoKi-maalilla oli jälleen loisto-ottelun pelannut maalivahti Janita Haapasaari. Reilut neljä minuuttia ennen erän loppua Kärppien maajoukkuehyökkääjä Ida Karjalainen onnistui ylivoimalla iskemään kavennuksen, mutta lisämaaleja ei Kärppien rajusta yrittämisestä huolimatta nähty. Kauden toinen voitto pohjoisen derbystä irtosi lukemin 2-1.

Moona Keskisarja iski lauantaina kaksi ylivoimamaalia. (Kuva: Arno Hämäläinen)

- Kyllä tämä voittaminen on mukavaa. Kärpät sai lopussa hyviä paikkoja, mutta meidän maalivahti oli tänään huippua. Kolmannessa erässä ei ehkä uskallettu tehdä kovia ratkaisuja, mutta tärkeintä oli tietysti voitto, kertoi RoKin päävalmentaja Tuomas Liitola ottelun jälkeen Lapin Kansalle.

Sunnuntaina oli RoKin vuoro matkustaa Kärppien vieraaksi Ouluun. Vierasjoukkue oli hyvällä jalalla liikkeellä, ja loi ensimmäisen erän parhaimmat tehopaikat, mutta maalitili jäi kummallakin joukkueella avaamatta. Toisessa erässä ottelun painopiste muuttui, ja Kärpät otti ottelun enemmän hallintaansa. Kuparinen rikkoontui heti erän alkupuolella, kun Oona Havana viimeisteli läpiajosta emäntien johtomaalin. Kärppävyöryn jatkuessa läpi erän otti päävalmentaja Liitola aikalisän toisen erän loppupuolella. Erätauolle siirryttiin Kärppien 1-0-johdosta.

Kolmannessa erässä Kärpät meni lopulta menojaan. Sari Wäänänen iski tuplasi oululaisten johdon erän alkuun, ja erän puolivälin tienoilla kärppäkapteeni Suvi Käyhkö ja Anna-Kaisa Antti-Roiko iskivät kaksi maalia kahdeksaan sekuntiin. RoKi vaihtoi Olivia Lastin tässä vaiheessa maalille, mutta Jonna Yli-Mäenpää iski vielä ylivoimalla loppulukemiksi 5-0.

- Ottelun lopputulos ei jättänyt jossiteltavaa. Kärpät käänsi pelin viimeistään kolmannessa erässä ja ansaitsi voittonsa. Joukkueiden ero ei ollut toisessa pelissäkään iso, vaikka numerot olivat selkeät. Kärppien kolmessa viimeisessä osumassa kiekko pomppi kotijoukkueelle samalla tavalla kuin se oli pomppinut meille lauantaina, totesi Liitola Lapin Kansalle ottelun jälkeen.

RoKi ja Kärpät kohtasivat pohjoisen paikallisotteluissa Naisten Liigan runkosarjan aikana neljä kertaa. Voitot menivät tasan 2-2 kummankin joukkueen voittaessa kotiottelunsa.

Ennen kahta viimeistä ottelua tilanne alemmassa jatkosarjassa on erittäin jännittävä, sillä kaikki kolme kärkijoukkuetta - Team Kuortane, RoKi ja Kärpät - ovat kahden pisteen sisällä toisistaan. Jatkosarjan päätösviikonloppuna RoKi kohtaa kotonaan Kuortaneen ja Vaasan Sportin. Pudotuspelipaikka on edelleen RoKin omissa käsissä, sillä nappaamalla kuusi pistettä päätösviikonloppuna paikka on varma.

Kausikorttilaisten paikkavaraus jatkosarjan päätösviikonlopun otteluihin alkaa viikon päästä maanantaina 15. helmikuuta klo 9!

Otteluiden tilastot löydät Jääkiekkoliiton tulospalvelusta!