Ennakko: RoKi saa vieraita Raumalta Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa
Julkaistu: 29.01.2021 00.00

Ennakko: RoKi saa vieraita Raumalta Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa

Naisten Liigan alempi jatkosarja jatkuu RoKin osalta tänään kotona, kun Lappi Areenalle vastaan saapuu Rauman Lukko. Jatkosarjaa johtava RoKi lähtee jatkamaan kotivoittoputkeaan raumalaisia vastaan.

RoKi on ennen lauantain ottelua pelannut alemman jatkosarjan otteluistaan puolet, ja johtaa sarjaa pistekeskiarvolla 2,60. Ainoan pistemenetyksen siniset kärsi viime lauantaina Kuortaneella, jossa kotijoukkue oli parempi jatkoajalla lukemin 3-2. RoKin paras pistenainen on kapteeni Jenna Pirttijärvi (5+5=10), jonka pisteet oikeuttavat koko jatkosarjan pistepörssissä kolmanteen sijaan. Torjuntavastuu RoKi-maalilla jatkosarjassa on ollut Janita Haapasaarella, joka on pelannut sinisten kaikki ottelut torjuntaprosentilla 92,0. Haapasaari aloittaa maalilla myös tänään Lukkoa vastaan.

Vierasjoukkue Lukko puolestaan majailee sarjataulukon sijalla viisi pistekeskiarvolla 0,60. Tähän mennessä ainoan voittonsa jatkosarjassa Lukko nappasi viime sunnuntaina, kun joukkue onnistui yllättämään Team Kuortaneen vieraissa 2-1. Ennen tätä joukkueella oli liigan alkusarja mukaanlukien peräti 20 ottelun tappioputki allaan. Lukon paras pistenainen on jatkosarjassa ollut kapteeni Maija Koski (2+1=3), joka oli tärkeässä roolissa sunnuntain Kuortane-voitossa iskien ottelun tasoitusmaalin ja syöttäen voittomaalin. Maalilla Johanna Niemi ja Katariina Saarenmaa ovat jakaneet torjuntavastuun.

RoKi nousi lokakuussa Raumalla kolmen maalin takaa voittoon. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Vaikka kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat päättyneet kaikki RoKin voittoon, ovat ottelut olleet aina tiukkoja. Syyskuun kotiavauksessa Lukko kaatui 3-2, vieraskentällä lokakuussa 5-3 RoKin noustua kolmen maalin takaa tasoihin, ja jatkosarjan avauspelissä Raumalla RoKi oli parempi lukemin 3-2 Moona Keskisarjan iskettyä hattutempun. Lukon viime sunnuntain Kuortane-voitto osoitti viimeistään, ettei tänään ole luvassa ilmaisia pisteitä.

Kotiottelu on tosin RoKille suotuisa asetelma, sillä Lukko ei ole vuosien saatossa onnistunut koskaan voittamaan RoKia Lappi Areenalla. Lauantai näyttää, jatkuuko tilasto RoKin kannalta suotuisasti.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun selostaa Jere Suhonen ja kommentaattorina on Terhi Mertanen. Voit lähettää kysymyksiä selostamoon ottelun aikana käyttämällä Twitterissä tägiä #RoKinaiset, tai kommentoimalla päivityksiin Facebookissa tai Instagramissa!

RoKi nappasi kauden avausvoittonsa syyskuussa Lukkoa vastaan Lappi Areenalla. Kauden avausmaalin iski puolustaja Adalmiina Makkonen. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Ottelujärjestelyt Lappi Areenalla:

Vallitsevien koronarajoitusten vuoksi otteluun pääsee vain 45 ennakkoon ilmoittautunutta kausikorttilaista, eikä ottelussa ole lipunmyyntiä. Paikkavaraukset otteluun ovat täynnä!

Sisäänkäyntinä käytössä ainoastaan Lappi Areenan ala-aulan pääsisäänkäynti. Ilmoita ovella varausnimi ja paikkavarausten määrä.

Edellytämme ottelutapahtumassamme kasvomaskin käyttöä! Maskipakko ei koske alle 15-vuotiaita katsojia.

Kasvomaskeja voit ostaa hintaan 1€/kpl seuraavista myyntipisteistä:

Areenan ala-aulan sisäänkäynnillä

Novelle-ravintola

Aikataulut: ovet auki klo 14.15, ottelu alkaa klo 14.45. Olethan ajoissa paikalla, ovet löydään lukkoon pelin alkamisen jälkeen!

Paikkavaraukset eivät ole numeroituja, joten voit valita paikkasi areenan pääkatsomosta. Muista kuitenkin pitää kahden penkkivälin turvaväli katsojiin, jotka eivät kuulu samaan seurueeseen.

Muista seuraavat turvallisuustoimenpiteet:

  • huolehdi käsihygieniasta
  • yski tai aivasta hihaan
  • älä saavu paikalle kipeänä tai oireisena
  • pidä toisiin katsojiin 1-2 metrin turvaväli areenan käytävillä ja katsomossa
  • otteluissamme on maskipakko (ei koske alle 15-vuotiaita katsojia)
  • suosittelemme lataamaan Koronavilkku-sovelluksen

Yhteisillä pelisäännöillä voimme taata turvallisen ottelutapahtuman kaikille!

Tapahtumapalvelut:

Ottelutapahtumissamme teitä palvelee ottelussa pääoven läheisyydessä Novelle-ravintola.

Novelle:

A-oikeudet, kahvia, pullaa, suoaista, makeisia, popcornia.

Myyntipisteillä maksutapoina käy sekä kortti, että käteinen. Suosittelemme lähimaksua tai varaamaan tasarahan.

Subway-kiekkokisa:

Tällä kaudella 2. erätauolla järjestetään Subway-kiekkokisa. Heitä kiekko lähimmäs keskiympyrää, ja voit voittaa Subwayn tuotepaketin! Kiekkoja myydään lipunmyynnin yhteydessä ja areenan käytävillä hintaan 2,00€ / kiekko. Kiekot myydään hallin käytävillä kortilla ja käteisellä.

Tervetuloa viihtymään ja kannustamaan RoKi voittoon Lappi Areenalle!