RoKi Pilkkeen ensimmäinen kausi puolivälissä - ’’ Luonto antaa voimaa ja energiaa harjoitteluun’’
Julkaistu: 18.12.2020 00.00

RoKi Pilkkeen ensimmäinen kausi puolivälissä - ’’ Luonto antaa voimaa ja energiaa harjoitteluun’’

Tälle kaudelle perustettu RoKin naisten liigajoukkueen akatemiajoukkue RoKi Pilke on päässyt ensimmäisen kiekkokautensa puoliväliin. RoKin naisilla ei ole aiemmin ollut akatemiajoukkuetta, joten kokonaan uuden joukkueen perustaminen on ollut suuri ponnistus. Ensimmäistä syksyä on lisäksi vaikeuttanut vallitseva koronavirustilanne, joka on perunut otteluita ja keskeyttänyt toimintaa. Joukkueen vastuuvalmentaja Terhi Mertanen on haastavasta alkukaudesta huolimatta tyytyväinen joukkueen kasvuprosessiin.

”Vaikka koronan vuoksi syyskausi on ollut rikkonainen, olemme mielestäni pystyneet pitämään hyvää henkeä yllä. Treenasimme osan ajasta ulkona, luonto on antanut voimaa ja energiaa harjoitteluun. Lisäksi meillä on ollut erilaisia tempauksia mielen piristämiseksi kuten pikkujoulutreenit, harjoitusotteluita, pientä hauskaa oheisharjoittelussa ja jopa rytmiliikuntaa. Olemme treenanneet läpi syksyn kolme kertaa viikossa jäällä sekä oheisharjoituksissa”, kertoo Mertanen.

Joukkue on kasvanut yhdessä syyskauden aikana ja alkanut luomaan omaa identiteettiään osaksi pysyvää paikkaa Rovaniemen Kiekon organisaatiossa ja koko lappilaisessa tyttökiekkopolussa.

”Tässä luomisprosessisa on auttanyt myös pääyhteistyökumppanimme Tiedekeskus Pilke jonka kanssa yhteistyö on sujunut mainiosti.”

Joukkue vieraili ennen kauden alkua tiedekeskuksessa, katso tunnelmat vierailulta fiilisvideolta!


Joukkue on pelannut Lapin alueen U14 AA-poikien sarjassa vaihtelevalla menestyksellä. Lohkossa 8 pelaava Pilke sijoittui viidenneksi, ja pelit jatkuvat tammikuussa lohkon jatkosarjassa. Pilke kerkesi pelata vain seitsemän ottelua ja sekin on lohkon joukkueista eniten.

”Pelimme on kehittynyt syyskauden akana yksilöiden kehittymisen kautta eri pelitilannerooleissa. Lisäksi oheisharjoittelun lisäksi osalla pelaajista on ollut myös henkilökohtaisia kehitysprojekteja käynnissä syyskauden aikana, mitkä ovat tuottaneet tulosta varsinkin fysiikan puolella.”

Päävalmentaja Terhi Mertanen. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Viime viikolla Pilke voitti harjoitusottelussa RoKin U14-poikajoukkueen lukemin 8-5.

Pilkkeen kausi jatkuu alustavasti 13. tammikuuta RoKi Keltaista vastaan. Pilkkeen otteluohjelman löydät täältä.

Seuran uusimmat