Kyllä me siellä pärjätään!
Julkaistu: 07.12.2020 00.00

Kyllä me siellä pärjätään!

Rokin U16-joukkueen ylivoimainen lohkovoitto Mestiksen alkusarjassa ei ollut pelkästään riemukas päätös syyskaudelle, vaan johdatti samalla Pohjoisen pojat suoraan alempaan SM-sarjaan. Koronatilanteen vuoksi ristiinkarsintoja ei tänä vuonna järjestetä, vaan lohkojen voittajat saivat mahdollisuuden nousta suoraan ylempään sarjaan.

Valmentaja Juuso Nieminen vaikuttaa tyytyväiseltä tilanteeseen, sillä moista ei ole Rokin historiassa ennen tapahtunut. ”Onnea tai ei, kevät näyttää ja meidän pitää näyttää, että ollaan oikeassa paikassa”, hän toteaa ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Nieminen kertoo uskon joukkueen menestykseen ja ristiinkarsintoihin pääsemiseen kasvaneen syksyn kuluessa, kun pojat tahkosivat voittoja voittojen perään. 14 ottelusta Rokin U16 napsi 12 voittoa ja vain kaksi peliä päättyi häviöön.

Valmentajan näkökulmasta makean menestyksen rinnalla syksy ei toisaalta kuitenkaan tuonut aivan sellaisia pelillisiä haasteita, joita olisi haluttu. ”Kevät tulee olemaan pojille henkisen kasvun puolelta hyvä paikka, sillä me ei olla ennakkosuosikkeja mihinkään peliin, eikä varmasti voiteta ihan jokaista peliä”, Nieminen jatkaa tyynesti, ”Mutta toivottavasti pystytään kamppailemaan voitoista!”

Jos Rokin U16 -joukkueen nousu SM-sarjaan on erityislaatuinen tapaus, on sitä myös koko joukkue. Valmentaja Niemisen mukaan tätä joukkuetta leimaa erityinen yhdessä tekemisen henki, joka kantaa jopa treenien ulkopuolelle ja yhteiseen vapaa-aikaan: ”Tässä on käytännössä koko joukkue täynnä semmoisia poikia, jotka tykkää liikkua ja pelata yhdessä ja ihan keskenään, muutenkin kuin joukkueen treeneissä. On poikkeuksellista, että edelleen näillä 15-vuotiailla yhteinen tekeminen liittyy treenaamiseen ja pelaamiseen, kun yleensä se tuon ikäisillä alkaa liittyä johonkin aivan muuhun.” Nieminen on syystä ylpeä joukkueestaan.

Joukkueen kapteeni Timi Lempinen vahvistaa velikultien hyvän yhteishengen ja uskoo joukkueen hitsautuneen tiiviiksi ennen kaikkea yhteisen tavoitteen vuoksi ja siksi, että maakunnasta tulleet uudetkin pelaajat olivat tuttuja Yläkouluakatemian ja Pohjoisen pienten jääkiekkopiirien vuoksi. Kevään suhteen hän tunnustaa pienen jännityksen, kun pelit vaihtuvat nyt isommiksi ja kovemmiksi, mutta luottaa täysin joukkueeseen ja sen yhteishengen voimaan. ”Kun päästään nyt hyvin treenaamaan, niin kyllä me tullaan siellä hyvin pärjäämään. Se vaatii jengiltä töitä, paljon töitä. Mutta kyllä me siellä pärjätään!”, Lempinen lausuu niin vakuuttavasti, ettei asiasta jää epäselvyyttä!



Syyskauden U16-pelaajat ja valmentajat esittäytyvät kuvin:

(Parempi laatuisia FANIKUVIA voi tiedustella asianomaiselta pelaajalta itseltään tai pelaajan luvalla myös lähettämällä WA-viesti numeroon 040 5614499 :)

5 Kalle Tarsa

7 Benjamin Middleton

8 Tuomas Siirtola

9 Ukko Teppo

10 Matti Leinonen

12 Harrison Last

13 Hannes Gyldén

14 Eliel Ketola

15 Riigu Juntunen

16 Sampo Pikkuhookana

18 Veeti Seljänperä

20 Roni Kangas

21 Veikka Mäki-Runsas

22 Timi Lempinen

23 Ilmari Leinonen

24 Veeti Jokela

25 Akseli Lotvonen

26 Rasmus Pääkkönen

27 Otto Kuusela

29 Arttu Uimonen

30 Aleksi Kuru

31 Juho Hyvönen

32 Hannes Pränni

Juuso Nieminen

Oskari Malinen




Seuran uusimmat