U20 marraskuu - neljä voittoa kuudesta ottelusta
Julkaistu: 01.12.2020 00.00

Marraskuun ensimmäinen ottelu oli Limingassa Kärpät Ak:aa vastaan, viides kerta vastakkain tälle syksylle. Ottelusta saatiin varsinainen trilleri aikaiseksi, vaikka ensimmäisen erän perusteella olisi voinut povata RoKille helpompaakin iltapäivää. Ensimmäisen erän RoKi vei 3-0 ja oli selvästi niskan päällä. Toiseen erään luisteli sisuuntunut kotijoukkue ja he saivatkin aikaan kaksi maalia, joten kolmanteen lähdettiin 3-2 tilanteessa RoKille. Kolmas erä alkoi vaikeasti, jo 19 sekunnin kohdalla kiekko pomppi hiukan onnekkaastikin MV Elias Korpelan selän taakse. Ajassa 45:57 RoKi onnistui kuitenkin ylivoimalla Aleksi Määtän toimesta. Ottelu ei ollut vielä ohi, vaan ajassa 58:11 Kärpät Ak. tuli vielä tasoihin hienon kuvion päätteeksi. Riku Helin iski kuitenkin vielä RoKille voittomaalin siniviivalta ajassa 58:56 ja näin marraskuu saatiin myös avattua kolmella pisteellä. Roni Kurkinen 2+1, Elias Kaarela 0+3, maalintekijänä myös Ilari Tepsa. Elias Korpela 37 torjuntaa.

RoKi siirtyi pistekeskiarvon mukaisen sarjataulukon piikkipaikalle. Sarja on todella tasainen, tässä vaiheessa kahdeksan joukkuetta kärjessä on kolmen pisteen sisällä, kaikilla pelattuna 15 tai 16 ottelua.

Marraskuun toisena viikonloppuna kohdattin kotona SaPKo ja Ketterä. Lauantain ottelussa paremmuudesta ei jäänyt epäselvää, SaPKo kaatui selvin 6-2 lukemin. Alkutahdit löi ensimmäisessä erässä Aleksi Rissanen U20 debyytissään (syöttäjina Jami Uusinarkaus ja Valtteri Kostamovaara). Ensimmäisen erän jälkeen tilanne 3-0. Toisessa erässä RoKi iski samaan alivoimaan kaksi maalia ja peli alkoi olla ratkennnut. SaPKo kavensi vielä saman ylivoiman aikana, jonka jälkeen molemmat osuivat vielä kerran, tilanne 6-2 toisen erän jälkeen. Kolmannessa maaleja ei enää tehty. Elias Kaarela 2+1, Tomi Alanko 0+3, Riku Helin 0+2. Maalintekijöinä myös Aleksi Määttä, Daniel Haverinen ja Perttu Ahola. Joni Hietala 35 torjuntaa.

Sunnuntaina Ketterä peli alkoi RoKin kannalta tehokkaasti. Roni Kurkinen iski ylivoimalla ajassa 2:06, syöttäjinä Elias Kaarela ja Miska Merkkiniemi. Näissä lukemissa mentiin erätauolle. Toinen erä oli lukuisten jäähyjen sävyttämä, molempien yv osoittautui kuitenkin tehottomaksi, vaikka kummallakin oli pidempikin mahdollisuus kahden miehen ylivoimalla. Kolmannessa erässäkin RoKilla oli vielä pari mahdollisuutta ylivoimalla, mutta ei tulosta. Ketterä iski tasoituksen ajassa 52:03. Lopussa molemmilla oli paikkansa voittomaaliin, RoKin paikat kilpistyi läpiajosta maalivahtiin ja toinen hyvä paikka minuutti ennen loppua ylivoimalla ohjauksesta yläputkeen. Näin mentiin jatkoajalle ja siitä aina voittolaukauksiin asti, jossa Ketterä oli onnekkaampi ja lopputulos 1-2(vl). Elias Korpela 49 torjuntaa, virkaveli toisessa päässä 39, joten maalivahdit olivat päivän onnistujia. Neljä pistettä kuitenkin toiselta viikonlopulta lisää oli tyydyttävä suoritus ja RoKi jatkaa edelleen tässä vaiheessa sarjan kärjessä.

Kolmas viikonloppu alkoi lauantain vieraspelillä IPK:ta vastaan. Ottelusta muodostui vaikea RoKille, ensimmäinen erä oli ehkä kauden heikointa peliä ja MV Elias Korpela joutui käytännössä pitämään joukkuetta pystyssä. Erätaukoon selvittiin vain yhdellä takaiskulla. Toiseen erään saatiin hiukan koneita käyntin ja YV toimimaan, maskia löytyi ja viivalta Riku Helinin laukauksen ohjasi sisään Arttu Korsumäki. IPK:n kuittaus muutaman minuutin päästä, mutta RoKi tuli jälleen ylivoimalla tasoihin samanlaisella maalilla kuin ensimmäinen. Tällä kertaa Riku Helinin veto viivalta suoraan verkkoon. Erän loppuun vielä IPK:lle pukukoppimaali kuusi sekuntia ennen erätaukoa. Kolmanteen erään RoKi tuli tästä sisuuntuneena ja tasoitusmaali tulikin vain 27 sekunnin pelin jälkeen Aleksi Määtän toimesta. Ylivoimalla sitten jauhettiin voittomaali erän puolessa välissä, tekijänä Tuomas Örn, joten tästä pelistä noustiin vaikeuksien kautta voittoon. Aleksi Määttä ja Tuomas Örn 1+2, Riku Helin ja Arttu Korsumäki 1+1.

Sunnuntain peli Hokkia vastaan oli jälleen vauhdikas, startti oli nyt aivan toisenlainen kuin edellisenä päivänä, RoKi siirtyikin johtoon ajassa 4:22 Aleksi Määtän toimesta. Hieno kuvio alkoi karvauksesta hyökkäysalueella, siitä kiekko koko kentällisellä parissa sekunnissa ja tuloksena maali. Hokin tasoitus tuli pari minuuttia tämän jälkeen läpiajosta blokatun laukauksen seurauksena. Toisessa erässä RoKilla oli parikin hyvää paikkaa oli tehdäkin johtomaali, mutta maaliviivaa pidemmälle ei kiekkoa saatu. Kaksi ensimmäistä erää oli tarkkaa puolustamista molemmilta. Kolmannen erän alkuun harmillinen nukahdus, josta Hokki karkasi ylivoimahyökkäykseen ja teki 2-1 maalin. Kunnon takaa-ajoa ei saatu aikaiseksi ja Hokki pääsi vielä kahdesti rokottamaan, näin 4-1 voitto heille. Viikonlopun jälkeen RoKi jatkaa sarjakakkosena kärjen osalta tasaisessa sarjassa.

Seuraavan viikonlopun ainoassa pelissä lauantaina vastaan asettui kotona Nokian Pyry. Tasaisen ensimmäisen erän ainoan maalin teki kotijoukkueen Sölvi Atlason, Perttu Ahola syöttäjänä. Toisen erän alkuun Pyry tuli tasoihin, mutta pari minuuttia myöhemmin RoKi siirtyi uudelleen johtoon tasavajaalla Elias Kaarelan toimesta, syöttäjät Sami Salmela ja Perttu Ahola. Erän loppupuolella Perttu Ahola lisäsi johdon 3-1 lukemiin, syöttäjinä Arttu Korsumäki ja Atli Sveinsson, jolle näin ensimmäinen piste sarjassa. Kolmannessa erässä loppulukemat 4-1 viimeisteli kapteeni Riku Helin tyhjään maaliin, syöttäjänä Tuomas Örn. Elias Korpelalle 35 torjuntaa. Tämän viikonlopun jälkeen RoKi on sarjan piikkipaikalla pistekeskiarvon mukaan, kärkikahdeksikko edelleen aika tiivissä nipussa.

Marraskuun viimeisen viikonlopun kotipelit (HeKi Vierumäki U ja K-Kissat) peruttiin vallitsevan tilanteen johdosta, joten marraskuu saatiin paketiin ennen aikojaan. RoKi U20 on edelleen alkusarjan sarjataulukon piikkipaikalla. Syksy on eletty näissä muuttuvissa olosuhteissa päivä kerrallaan, välillä ihan tuntikin kerrallaan.