Niko Kivinummi Rokin harrastekiekkovastaavaksi
Julkaistu: 22.07.2019 00.00

Niko Kivinummi Rokin harrastekiekkovastaavaksi

Niko on tuttu tekijä monille rokilaisille aiemmilta kausilta. Tänä vuonna Lapin AMK:sta valmennuksen erikoistumisopinnoista valmistunut Niko on toiminut edelliset kaudet valmentajana Rokin -05 ikäluokassa.Opiskeluiden aikana hänelle tulivat tutuksi myös Lapin Urheiluakatemian toiminta sekä Rokin ulkojäillä järjestetty korttelikiekko.- Saamme seuraan motivoituneen ja tutun toimijan kehittämään edelleen seuran nuorimpien harrastajien toimintaa. Kertoo valmennuspäällikkö Mika uramo.

- Alunperin oli tarkoitus hoitaa opiskelut Rovaniemellä ja palata takaisin Keski-Suomeen. Rollosta muodostui kuitenkin minulle koti. Innolla odotan tulevaa kautta ja huikea homma, että sain mahdollisuuden päästä ottamaan uran ensi askeleet ja kehittämään osaamista juurikin Rokissa! Kertoo Niko itse.

Töitä miehelle todellakin riittää, sillä Nikon tehtävä kattaa noin puolet seuran harrastajista. Harrastekiekkovastaava tulee johtamaan Rokin Leijona Kiekkokoulua sekä siihen kuuluvaa lapsi-vanhempiluistelua. Kiekkokoulun ohjaajat saavat näin jatkossa enemmän tukea toimintaansa. G ja F -ikäluokissa Niko toimii joukkueiden valmentajien tukena samaan tapaan, kuin taitovalmentaja E ja D joukkueissa. Tyttökiekko ja Easy Hockeyn kuuluvat myös harrastevastaavan alaisuuteen. Tyttöjen ja lasten harrastekiekkoryhmien toiminnassa ei ole edellisenä kautena ollut päätoimista tekijää. Nikon palkkaamisen myötä seura toivookin kasvua erityisesti näihin ryhmiin. Rokin Naisten joukkue on menestynyt hienosti , joten tyttökiekkoon panostaminen on luonnollista. Yhteensä 250 harrastajaa näissä ryhmissä on Rokille sopiva tavoite lähivuosille.

Vielä on kesää jäljellä, sillä Kiekkokoulu ja muut harrasteryhmät käynnistyvät jälleen syyskuussa. ilmoittautuminen näihin ryhmiin avataan elokuun alussa. F joukkueet aloittavat kautensa elokuun puolivälin Season Start leireillä.

Kärppäsäätiö tukee pohjois-suomalaista jääkiekkoa

Työntekijän palkkaaminen vaatii aina ison panostuksen seuralta. Harrastajia on oltava riittävästi ja toisaalta työntekijän myötä haetaan myös toiminnan kasvua.Rokin harrastevastaavan palkkaamista edesauttaa myös Kärppäsäätiön tuki. Tässä tapauksessa Kärppäsäätiön tukea on mahdollista saada harrastevastaavan palkkaukseen seuraavien kolme kauden ajan.