Rovaniemen Kiekon kasvatti Tommi Ronkainen debytoi voitokkaasti lauantain Mestis-kierroksella
Julkaistu: 27.01.2019 00.00

Rovaniemen Kiekon kasvatti Tommi Ronkainen debytoi voitokkaasti lauantain Mestis-kierroksella


19-vuotias Tommi Ronkainen on RoKin kasvatti, joka on läpikäynyt koko RoKin juniorimyllyn. Täksi kaudeksi hän nousi edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen, mutta on pelannut alkukauden A-juniorijoukkueessa Nuorten Mestiksen alkusarjaa sekä Suomi-sarjaa.


(kuva: Sami Kemppainen)

Tommi pelasi ensimmäisen Mestis-ottelunsa lauantaina, kun RoKi haki 4-3 jatkoaikavoiton Lempäälästä. Ottelussa Ronkainen torjui 35 kertaa.

Ronkainen kommentoi voittoisaa debyyttiään, - Oli hienoa pelata lauantaina. Alussa vähän jännitti, mutta ensimmäisten koppien jälkeen hommasta tuli rentoa. Oli helppo pelata maalissa, kun koko joukkue taisteli ja totta kai voitto tuntui mahtavalta!


(kuva: Sami Kemppainen)

Lappilaisen pelaajapolun näkökulmasta tämä on hieno juttu, että seura pystyy itse tuottamaan pelaajia edustusjoukkueeseen. - Koko kauden yhteistyö junioriorganisaation ja Mestis-joukkueemme välillä on kehittynyt, jossa vastuuvalmentaja Santeri Immosella on ollut todella suuri rooli. Ronkaisen debyytti nyt ja Elias Kaarelan sekä Lauri Nevalan debyytti aikaisemmin syksyllä on selkeä viesti, että RoKin junnuista on mahdollisuus nousta edustukseen. Tommin ja Eliaksen lisäksi harjoituksissa ovat kulkeneet mm. Riku Helin, Roni Kurkinen, Valtteri Kostamovaara ja Elias Korpela. Nyt debytoinut Ronkainen on edennyt koko kauden henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti ja kehittynyt seuran maalivahtivastaava Kimmo Mäen avulla uudelle tasolle. Lauantain peli ja kaksi pistettä oli hieno asia seuralle sekä tietysti myös Tommille itselleen, toteaa valmennuspäällikkö Kai Jansson.

Seuran uusimmat