Rovaniemen Kiekko Ry:n hallinnoima NextStep -hanke (ESR) käynnistyy Rovaniemellä!
13.6.2018 10:55 Uutiset / Pääsivusto

Next Step -hankkeen (ESR) päätoimiseksi projektipäälliköksi on valittu Liikunta-alan hanke-, opetus- ja valmennustehtävissä pitkään toiminut Eero Vierola (Liikunnanohjaaja YAMK).

Tuoreen projektipäällikön ajatuksia 1.6.2018 - 31.12.2020 toteutuvan NextStep -hankkeen tiimoilta;

Mihin NextStep -hankkeella pyritään?

-Hankkeen ensisijaisena tarkoituksena on tukea Rovaniemellä asuvia alle 30 -vuotiaita nuoria koulutus- ja työelämään siirtymisessä. Käytännössä tämä tarkoittaa nuoren tarpeista lähtevien työ- ja opintopolkujen rakentamista yhteistyössä hankkeeseen osallistuvien nuorten, urheiluseurojen/yhdistysten sekä julkisen sektorin toimijoiden kanssa. Hankkeen aikana pyritään edistämään noin 50 nuoren työllistymistä.

Miten hanke liittyy urheiluseuratoimintaan?

-Rovaniemen Kiekko Ry:ssä yhteiskuntavastuullisuus on sisällytetty seuran strategiaan, joten nuorten kokonaisvaltainen tukeminen on luonnollinen osa seuran toiminta-arvoja. Hankkeessa olevat nuoret osallistuvat myös monipuolisesti seuratyötoimintaan, jolloin seura saa tärkeää lisäresurssia harrastustoiminnan toteuttamiseen ja edelleen kehittämiseen. Seurassa nuoret voivat toimia esimerkiksi ohjaus-/valmennus, media tai tapahtumajärjestämisen toiminta-alueilla.

Miten nuori hyötyy osallistumisesta hankkeeseen, kuka voi päästä mukaan?

-Seuratyökokeilussa nuori saa henkilökohtaista ohjausta työelämätaitojensa kehittämiseen ja oman urapolkunsa löytämiseen. Nuori pääsee myös osallistumaan seuran tapahtumien järjestämiseen ja on tietenkin arvokas osa hienoa urheiluseurayhteisöä. Mikäli osallistuminen on osa nuoren työllistymissuunnitelmaa voi hän myös saada työttömyysetuuden korotettuna.Osallistuminen seuratyökokeiluun edellyttää kuitenkin TE-toimiston puoltoa. Toimintaan voi päästä mukaan kuka tahansa ilman työ- tai opiskelupaikkaa oleva nuori. Nuoria voi ohjautua toimintaan seurayhteisön sisältä ja/tai ulkopuolelta. Aikaisempi liikunta-alan kokemus tai harrastuneisuus ei ole välttämätöntä, sillä seurassa on tarjolla moniammatillisia työtehtäviä.

Miten hanke liittyy aikaisemmin seurassa toteutettuun Soppi -hankkeeseen ja mitä uutta on NextStep -hankkeessa?

Hyvin onnistuneessa Soppi - hakkeessa keskiössä oli nuorten sosiaalisen osallisuuden vahvistaminen seuratoiminnan keinoin. NextStep – hankeessa otetaan nimensä mukaisesti ”seuraava askel” keskittymällä erityisesti nuorten työllistymistä tai kouluttautumista edistävän yhteistyö- ja verkostomallin kehittämiseen. Soppi – hankkeen hyväksi todettuja käytäntöjä, kuten nuoren vahvuuksien kautta toimimista, osallistavaa työnohjausta ja Rovaniemen Nuorten Ohjaamon kanssa toteutettua kolmikantayhteistyötä vaalitaan ja edelleen kehitetään. Lisäksi pyritään mahdollistamaan myös muiden paikallisten yhdistysten osallistuminen ja hyötyminen yhteistyömallista. Hankkeen aikana myös kartoitetaan yhdistys-/seuraverkostojen potentiaalia piilotyöpaikkojen löytämisessä. Hankeen tuloksia levitetään valtakunnallisesti Nuorten Ohjaamo verkoston kautta.

Yhteydenotot: Eero Vierola 0443498208 (eero.vierola@rovaniemenkiekko.fi)Tiivistelmä hankesuunnitelmasta

Rovaniemen Kiekko Ry:n hallinnoiman NextStep - työ- ja opintopolkuja nuorille hankkeen avulla tuetaan alle 30 -vuotiaiden nuorten työllistymistä, kehittämällä heidän työelämävalmiuksia. Tavoitteena on katkaista nuorten työttömyysjakso mahdollisimman nopeasti joko työllistymisen tai työllistymistä edistävien opintojen kautta. Hankkeessa luodaan työkokeiluympäristöjä, joissa nuoret pääsevät tutustumaan työelämän vaatimuksiin ja odotuksiin sekä arvioimaan tuetusti omaa osaamista vahvuuksien ja kehittämiskohteiden näkökulmasta. Lähtökohtana on luoda hankkeen aikana puitteet, jossa nuori saa kiireettömässä, itselleen luontevassa ympäristössä riittävän määrän yksilöllistä ohjausta ja työllistymistä edistävää tukea. Työkokeilujaksojen yhteydessä nuori on tiiviin ohjaustoiminnan ja tuen piirissä. Nuorelle tarjotaan toiminnallinen työkokeilujakso, jonka yhteydessä laaditaan arvioinnin ja ohjauksen kautta työllistymis- tai opintosuunnitelma. Tavoitteena on, että työkokeilujakson jälkeen nuori joko työllistyy, löytää palkkatuetun työpaikan tai ohjautuu työllistymistä edistäviin opintoihin.

Työkokeilujaksoja toteutetaan yhteistyössä hankkeessa mukana olevien paikallisten yhdistysten kanssa. Ohjaustoiminnan tueksi hankkeessa toteutetaan ohjausosaamisen koulutus, joka on suunnattu ohjaustyössä mukana oleville yhdistysten työntekijöille ja toimijoille. Koulutuksen lisäksi hanke tukee yhdistysten henkilöstöä nuorten ohjaamisessa erilaisilla ohjaukseen liittyvillä tukitoimilla.

NextStep –hanke on valmisteltu yhteistyössä Rovaniemen kaupungin työllisyyspalveluiden, Nuorten Ohjaamo Rovaniemen, Lapin TE-palveluiden kanssa, oppilaitosverkoston ja yhdistysten kanssa. Hankkeen tuloksena 50 nuorta on osallistunut kolmannen sektorin toteuttamaan työkokeilutoimintaan. Nuorille on laadittu työllistymis- tai opintosuunnitelma. Nuorten työllistymistä edistävien tuloksien lisäksi tuloksena syntyy laajemmin hyödynnettävä työvoimaviranomaisten, yritysten ja kolmannen sektorin välinen verkosto- ja toimintamalli, joka on tulevaisuudessa yksi osa nuorten työllistymistä edistävää palvelukokonaisuutta. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittama.
   
Lisää uutisia
Rovaniemen Kiekko
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat