Naiset päättivät mestiksen runkosarjan tasapeliin
Julkaistu: 13.02.2017 00.00

Eilen lauantaina saatiin RoKi Naisten osalta päätökseen Mestiksen runkosarja ottelulla Vaasan Sportia vastaan. Rokilaisten mahdollisuudet SM-karsintaan kariutuivat jo edellisenä viikonloppuna, mutta vaasalaiset tarvitsivat ottelusta voittoa varmistaakseen karsintapaikan. Edellisestä joukkueiden kohtaamisesta Vaasassa rokilaiset eivät suoriutuneet erityisen vahvasti. Kunnollisen turpasaunan (9-3) jälkeen, haluttiin kotiottelusta ehdottomasti voittoa ja sitä kautta parempaa buustia Mestiksen loppusarjan otteluihin.

Ensimmäinen erä etenee tasaisissa merkeissä. Erän puolivälin tienoilla kotijoukkueen jäähy kuitenkin kostautuu ja Sport-hyökkääjä pääsee iskemään vapaasti ykkössektorista kiekon ohi Hulkki Haapasaaren RoKi-maaliin. RoKi ei saa käytettyä hyväkseen omaa ylivoimaansa ja näin erätauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Toinen erä on RoKilta jo aavistuksen parempaa ja vaasalaiset saatiin pidettyä hieman ensimmäistä erää paremmin pois vaarallisilta paikoilta. Erän toinen ylivoima tuottaa vihdoin tulosta. Kiekko kiertää hyvin pelaajalta toiselle. Kapi Karppinen syöttää Samppa Kontiosalolle, joka jatkaa kiekon Jamppa Jatkolalle maalin kulmalle. Jamppa saa edetä maalia kohti vastustamattomasti, ylähyllyltä etukulmasta löytyy tilaa ja Jamppa saa vipata kiekon vastustamattomasti maaliin. Ajassa 27:51 kotijoukkue nousee tasoihin. Parisen minuuttia myöhemmin on vierasjoukkueen vuoro iskeä ylivoimalla ja RoKi lähtee jälleen maalin takaa-ajoasemasta erätauolle.

Kolmannen erän alkuun RoKi saa ylivoiman ja kuten pelissä aiemminkin, ylivoimat ovat olleet varsin vaarallisia puolin ja toisin. Ajassa 44:21 RoKin maalilaulu raikaa jälleen harkkahallin kajareissa. Lintta Sirviö syöttää Kapi Karppiselle, jonka laukaukseen pääsee mailoineen ohjaamaan Eve Ollila ja näin RoKi nousee tasatilanteeseen 2-2. Erän loppuun Sport nappaa vielä jäähyn, mutta maalivahdin poisottamisen ansiosta RoKi ei pääse pyörittämään ylivoimaa. Vaarallisia tilanteita RoKin maalille ei synny, eikä kotijoukkuekaan onnistu laittamaan limppua tyhjään uuniin. Näin pisteet Rovaniemellä tasattiin tuloksella 2-2.

Tasuripisteen myötä RoKin sijoitus sarjassa on neljäs tai viides riippuen sunnuntain otteluista. Sport saa myöskin jännittää sunnuntain tuloksia, sen ollessa vielä kiinni toisessa karsintapaikasta. Red Wingsin mukaan SM-karsintoihin lähtee joko Sport, tai voittamalla tänään ottelunsa JYP.

RoKi Naiset - Vaasan Sport 2-2