Ilari Sainion juhlaottelu keskiviikkona
Julkaistu: 18.01.2017 00.00

Ilari Sainion juhlaottelu keskiviikkona

Pelinumeron jäädytys juhlallisuudet alkavat Lappi Areenalla klo 18.10 ja ottelu alkaa klo 18.30.

Keskiviikon Ilari Sainiota juhlistavaan otteluun RoKin vieraaksi saapuu KeuPa HT Keuruulta. Kauden aiemmat kolme kohtaamista ovat päättyneet keuruulaisten voittoon yhdellä maalilla.

KeuPan viimeiset neljä ottelua vuoden vaihteen jälkeen ovat päättyneet kahteen voittoon ja kahteen häviöön. Voitot ovat tulleet sekä kotona että vieraissa. Viime lauantaina keuruulaiset nokittivat kotonaan Kokkolan Hermeksen lukemin 5-2. Näistä kaksi maalia tuli ylivoimalla ja yksi tyhjään maaliin.

Keuruulaiset sijaitsevat tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena 14 pistettä edellä rovaniemeläisiä. Tätä tärkeämpi seikka tulevaa ottelua silmällä pitäen on, että KeuPa on vaarallinen ylivoimalla, ja onkin ylivoimamaalitilastoissa heti toisena sarjakärki SaPKon jälkeen.

Toisaalta KeuPan ongelmana on ollut alivoimapelaaminen ja se on myös päästänyt toiseksi eniten maaleja alivoimalla. Keuruulaisilta löytyy leveä rintama pelaajia, joilta voi odottaa tuloksia. Joukkueen vahvuus on hyökkäyspelaamisessa, joka jättää vuorostaan puolustuspelaamisen ajoittain liian heitteille.

Rovaniemeläisten pelit ovat selkeästi parempaan suuntaan. Viime perjantaina tullut murskavoitto sarjan kärkeä pitävästä SaPKosta sekä keskiviikkona selkeä vierasvoitto Kajaanin Hokista, ovat olleet juuri niitä itsevarmuutta lisääviä pelejä joita joukkue kaipasi.

Hyökkäyspelaaminen on jälleen suoraviivaistunut ja maalille hakeudutaan aktiivisemmin. Myös puolustuspelaamisessa on näkynyt muutosta parempaan ja viisikko on pysynyt tiiviimpänä viime otteluissa. Tärkeitä onnistumisia on tullut usealle, myös uusille pelaajille.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on neljä pelaajaa, mutta muilta osin joukkueen miehitys näyttää hyvältä.


Johanna Lahdenperä

Seuran uusimmat