Naisten taistelu ei riittänyt Puhtia vastaan
Julkaistu: 17.01.2017 00.00

Viikontakaisista peleissä jälleen voittokantaan päässeen kotijoukkueen lauantainen peli ei jättänyt paljoa kerrottavaa siniselle fanilaumalle. Maalinteon nihkeys nousi taas kotijoukkueen voiton tielle. Ottelu Kuusankosken Puhtia vastaan kääntyi selvästä hallinnasta huolimatta vierasjoukkueen voitonjuhliin. Ottelu ehti vanheta kolmisen minuuttia, kun vieraiden hyökkääjä pääsi ujuttamaan kiekon ohi RoKi-veska Jude Laitilan. Kotijoukkue painostaa ja ylivoimalla ajassa 9:34 Samppa Kontiosalo ja Jamppa Jatkola siirtävät kiekkoa viivassa. Jamppa kääntää kiekon Arppa Ojalle, joka näkee keskelle ajavan Sampan maila tanassa. Syöttö Sampalle, jolta lähtee vastustamaton maannuoliainen vastustajan reppuun ja peli saadaan tasoihin. Erätauolle lähdettiin tasatilanteesta 1-1.

Toinen erä etenee yli puolivälin, kunnes Lintta Sirviö ja Eve Ollila tarjoilevat omassa päädyssä kiekon vauhtiin Sampalle, joka purjehtii varmasti Puhtin puolustuksen läpi ja ujuttaa jälleen maalivahdin längistä erätaukotilanteeksi 2-1 (ajassa 33:28).

Kolmas erä on rikkonainen. Puhti pääsee tasoittamaan ottelun erän alussa. Johtolukemia vieraat pääsevät kokeilemaan rangaistuslaukauksesta, mutta hyvin harhautuksessa mukana ollut Jude Laitila pakottaa vastustajan vetämään kiekon ohi kotijoukkueen maalista. Erän puolivälissä kova painostus vihdoin tuottaa tulosta. Ajassa 49:44 ylivoima pyörittää kiekkoa ja maalin kulmalle jääneen irtokiekon survoo syöksymällä sisään Ela Lahtela. Syöttöpisteet kirjattiin Jamppa Jatkolalle ja Samppa Kontiosalolle. Kolmisen minuuttia myöhemmin vieraat kuitenkin tasoittamaan pelin ja parin jäähyn (osittain samanaikaisen) myötä ylivoimasta Puhti nakuttaa vielä tilanteeksi 3-4. Viimeiset neljä minuuttia ottelusta kotijoukkue hakee tasoitusta siinä kuitenkaan onnistumatta. Vastustajan maalivahdille saatiin jälleen yli 40 torjuntaa, kun omalla maalilla Jude Laitila venyi kiekon tielle 12 kertaa.

RoKi - Puhti 3-4