Ines johdatti naiset voittoon ja itsensä N16 jää- ja opiskeluleirille
Julkaistu: 17.10.2016 00.00

Huulirasvatarkistuksen puhtain paperein läpäisseet RoKi Naiset saivat sunnuntaiksi vieraita Oulusta, kun Kärpät Akatemia luisteli sinisten vieraaksi. RoKi lähti otteluun sarjan piikkipaikalta, Kärppien majaillessa neljäntenä. RoKin aktiivisen pelin myötä kiekko pyöri vahvasti Kärppien puolustuspäässä. Maskittomat laukaukset päätyivät kuitenkin varmasti Kärppävahdin räpylään. Vasta erän viimeisellä peliminuutilla Kärppien puolustuksen on antauduttava. Aino Karppinen ja Ines Lukkarila tekevät esityön ja Jamppa Jatkola lataa kiekon viivasta ensimmäistä kertaa vieraiden maaliin ajassa 19:27. Erätauolle päästiin siis lukemista 1-0.

Toisessa erässä RoKi jatkaa painostusta ja vie kiekkoa toistuvasti syvälle vastustajan päähän. Hieman ennen erän puoliväliä kuitenkin Kärpät pääsevät paikkaan ja saavat survottua kiekon etukulmasta sisään ohi Jude Laitilan. Ottelu tasoittuu lukemiin 1-1. Viitisen minuuttia myöhemmin RoKi saa ylivoiman. Ykkösketju pääsee pyörittämään kiekkoa ja Aino Karppisen ja Samppa Kontiosalon toimitettua kiekkoa maalille, saa Ines Lukkarila laitella kiekon maalin edestä tyhjiin. RoKi siirtyy jälleen johtoon ajassa 34:02. Aamullisen GHD:n sopimuksen mukaan maalin jälkeen nähtiin myös mahaliukutuuletus. Pari minuuttia myöhemmin ajassa 36:04 Ines on jälleen asialla. Kiekko jää taas pyörimään maalille, Ines on paikalla ja kiekko reppuun. Syöttöpisteet kirjataan Ainolle ja Eve Ollilalle. Erätauolle päästiin lukemissa 3-1.

Rokilaiset vievät myös viimeistä erää, mutta lisämaaleja ei siltikään nähty. Ottelussa Jude Laitilalle kertyi 9 torjuntaa Kärppämaalivahdin taipuessa kiekon tielle kaikkiaan 66 kertaa. Pisteet kairattiin kotiin ja sarjan kärkipaikka säilyi lappilaisilla.

Ottelussa palkittiin huikeasti pelannut, juuri Kuortaneen leiriltä kovaa iskua hakenut Ines Lukkarila. Ines valittiin leirin päätteeksi myös marraskuun alussa N16 jää- ja opiskeluleirille Kuortaneelle, jossa leiriläiset muun muassa kohtaavat kolme kertaa Ranskan N18 maajoukkueen. (Tero Siivolan kuvassa Ines.)

RoKi Naiset - Kärpät Akatemia 3-1