RoKi jatkoi vahvaa kulkuaan Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa - JYP kaatui kotona 6-3
Julkaistu: 17.01.2021 00.00

RoKin vahva kulku Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa jatkui, kun vuoden ensimmäisessä kotiottelussa kaatui viime sunnuntainen vastustaja JYP. Vahvajalkainen kotijoukkue oli kuskin paikalla suurimman osan ottelusta, ja vei varmalla pelillä pisteet lukemin 6-3.

RoKi siirtyi avauserässä johtoon vain kahden minuutin pelaamisen jälkeen, kun kapteeni Jenna Pirttijärvi viimeisteli irtokiekon ylivoimalla maaliin. JYP tuli erän puolivälissä tasoihin Venla Nurmen maalilla, mutta RoKi kuittasi tämän jälleen ylivoimalla Adalmiina Makkosen osumalla. Erätauolle siirryttiin sinisten 2-1-johdossa.

Toisessa erässä RoKi karkasi matkoihinsa. Ensin Jenna Hietala tempaisi heti erän alkuun lukemiksi 3-1, ja erän puolivälissä Eveliina Ollila viimeisteli suoraan syötöstä 4-1. Maali oli Ollilan ensimmäinen Naisten Liigan sarjoissa. JYP piti ottelun vielä hengissä erän loppupuolella Laura Kalliomäen kavennusosumalla.

Kolmannessa erässä RoKin vahva ylivoima näytti taas osaamistaan, kun Hietala viimeisteli ottelun toisen osumansa komeasti rystyltä. Noin neljä minuuttia ennen erän päätöstä Maria Heinonen viimeisteli uransa ensimmäisen RoKi-maalinsa alivoimalla tyhjään maaliin lukemiksi 6-2, ja viimeistään tämä oli ottelun ratkaisu. Essi Reitti kavensi vielä samasta ylivoimasta, mutta se oli laiha lohtu. Pisteet jäivät Napapiirille lukemin 6-3.

Päävalmentaja Tuomas Liitola oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun jälkeen.

- Aika hyvin pelattiin, vaikka kieltämättä maaleja olisi voinut tulla enemmänkin. Kolme pistettä kuitenkin tuli, ja se on tärkeintä, kertoi Liitola Lapin Kansalle ottelun jälkeen.

RoKin kausi alemmassa jatkosarjassa jatkuu seuraavaksi ensi viikonloppuna, kun siniset matkustavat Team Kuortaneen ja Vaasan Sportin vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan 30. tammikuuta Rauman Lukkoa vastaan.