RoKille kolme pistettä Rauman ja Turun reissuviikonlopusta Naisten Liigassa
Julkaistu: 03.11.2020 00.00

Rovaniemen Kiekon ottelut Naisten Liigassa jatkuivat viime viikonloppuna kauden pisimmällä vierasreissulla Raumalle ja Turkuun. Vaiherikkaasta ja vauhdikkaasta viikonlopusta oli tuomisina kolme pistettä Napapiirille.

Lauantaina lappilaisryhmä kohtasi Rauman Lukon. Edellisessä kohtaamisessa syyskuussa kotiavausviikonloppuna lukemin 3-2 kaatunut Lukko lähti vahvasti otteluun emäntien karatessa toisen erän alkupuolella jo 3-0-johtoon. RoKi pääsi pian pelin makuun paremmin mukaan, ja puolessa välissä erää Aino Karppinen teki kavennusosuman ylivoimalla. Kolmannessa erässä nähtiin varsinainen ilotulitus, kun lappilaiset takoivat neljä maalia tulostaululle voittaen ottelun lukemin 5-3. Erityisesti liekeissä oli RoKin ylivoima, joka onnistui kolme kertaa.

- Peli lähti liikkeelle tuttua treidiä eli avauserä oli huono. Tätä käytiin matkalla läpi, mutta ei vaan lähtenyt. Päätöserässä alkoi näkyä meidänkin vaihtoaitioon naapurin paniikki. Tuli virheitä ja jäähyjä, ja niska napsahti kun tulimme tasoihin. Meidän pelaajat saivat ison flown päälle ja oli helppo nähdä, että tämä on meidän peli, päävalmentaja Tuomas Liitola kertasi Lapin Kansan haastattelussa.

Sunnuntaina vastaan asettui vahvasti läpi kauden pelannut Turun Palloseura. RoKi lähti otteluun revanssihengellä, sillä turkulaiset hakivat aiemmin kaudella Rovaniemeltä murskaavan 7-0-vierasvoiton osittain jäähyjen ja tuomarityöskentelyn sekoittamassa ottelussa. Rovaniemeläisten alku oli vahva - kapteeni Jenna Pirttijärvi teki lukemiksi 1-0 vain viiden minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue tuli kuitenkin tasoihin alle minuutin sisään Uchechi Uchen maalilla. Ottelu olikin varsinaista maali-iloittelua ja kissa-hiiri -leikkiä molempien joukkueiden mennessä välillä johtoon ja toisen tasoittaessa.

Ratkaisu nähtiin lappilaisten näkökulmasta karvaalla tavalla. TPS iski ottelun voittomaalin ylivoimalla vain neljä sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä ranskalaisvahvistus Estelle Duvinin toimesta. RoKi ei saanut enää viimeisestä aloituksesta luotua maalipaikkaa, joten hyvästä taistelusta huolimatta pisteet jäivät Turkuun lukemin 6-5.

- Loppuratkaisu voi tuntua ulkopuolisesta karvaalta, mutta minä ainakin olen tyytyväinen joukkueen kokonaisesitykseen. Turussa tarjottiin yleisölle tosi hyvää liigakiekkoa - molempien joukkueiden peli oli tasokasta ja maalintekopaikkojakin tuli kohtuullisen paljon, totesi päävalmentaja Liitola ottelun jälkeen Lapin Kansalle.

RoKin osalta Naisten Liigan peleistä vietetään seuraavaksi väliviikko. Seuraava ottelu pelataan 15. marraskuuta, kun Oulussa mitellään pohjoisen derbyn toinen näytös Kärppiä vastaan. Seuraavassa kotiottelussa 28. marraskuuta vastaan luistelee Helsingin IFK. Tervetuloa kannustamaan RoKi voittoon!