Naisten harjoitusottelut päätökseen viikonloppuna Oulussa
Julkaistu: 24.08.2020 00.00

RoKin naisten edustusjoukkue pelasi viimeisen kauteen valmistavan harjoitusottelun viime lauantaina Oulussa. Tiedossa oli kova haaste, sillä vastaan asettui Naisten Liigan kestomenestyjä Oulun Kärpät.

Kotijoukkue aloitti maalinteon ottelun alkuminuuteilla Aino Kaijankosken viedessä oululaiset johtoon. RoKi tuli kuitenkin erän loppupuolella vielä tasoihin Jenna Pirttijärven maalattua tyylikkäästi puolittaisesta läpiajosta. Toisessa erässä Kärpät oli hallitsevampi, ja Kiia Nousiaisen maalin myötä toiselle erätauolle poistuttiin emäntien johdossa. Päätöserässä puntit tasoittuivat hieman, mutta Kärppien viimeistellessä kaksi maalia RoKin yhtä vastaan, meni voitto ouluaisille lukemin 4-2.

Päävalmentaja Tuomas Liitola löysi joukkueen pelaamisesta positiivisia asioita.

- Meiltä hyvää ja rohkeaa pelaamista. Virheitä tuli, mutta niitä kuuluu tässä kohtaa vielä tullakin. Tämän pelin perusteella voidaan lähteä hyvillä mielin kauteen.

Kolmannessa erässä nähtiin erikoinen tapahtumasarja, kun RoKin maalivahti Janita Haapasaari joutui jättämään ottelun kesken. Kakkosmaalivahti Janika Järvikarin jouduttua jättämään pelireissu kokonaan välistä, jouduttiin rovaniemeläisten maalinsuulle hälyttämään katsomosta RoKin viime kausien maalivahti Malviina Kortessalo.

- Katsomossa tokaisin, että olisipa kiva päästä pelaamaan, mutta kyllä ihan tuota tarkoittanut, että heti pitäisi hypätä askiin ilman lämpöjä. Mukavahan se oli kyllä joukkuetta auttaa, kertoi Kortessalo ottelun jälkeen.

Malviina Kortessalo.

RoKin uusi haastajajoukkue pelasi historiansa ensimmäisen ottelunsa samaan aikaan Oulussa Kärppien akatemiajoukkuetta vastaan. Kyyti oli kylmää oululaisten voittaessa ottelun lukemin 9-0.

Liigajoukkueen harjoitusottelut on nyt saatu päätökseen. RoKin liigakausi alkaa vierasottelulla Kuopiossa 5. syyskuuta KalPaa vastaan, ja ensimmäisessä kotiviikonlopussa 12.-13. syyskuuta vastaan asettuvat Tampereen Ilves ja Rauman Lukko. RoKin ottelutapahtumajärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

RoKin harjoitusottelut syksyllä 2020:

RoKi – RoKi U15 2-5 (12.8. Lappi Areena HH2)

RoKin maalintekijät: Alisa Makkonen, Moona Keskisarja

Ottelu pelattiin kaksiosaisena ~40 minuutin puoliaikoina.