Lapin joukkue yllätti voitollaan TT20 -tapahtumassa
Julkaistu: 30.01.2020 00.00

Lapin joukkue yllätti voitollaan TT20 -tapahtumassa

Juniorijääkiekon Tulevaisuuden tähdet -kartoitustapahtuma järjestettiin Vierumäellä viime viikonloppuna. Siihen oli kutsuttu Suomen 2005 syntyneistä jääkiekkopojista 170 pelaajaa, joista turnaukseen muodostettiin alueittain 10 joukkuetta. Lapin joukkueessa pelasi nuoria jääkiekkoilijoita RoKin (8 pelaajaa), Lämäreiden (4 pelaajaa), SoPan (2 pelaajaa), HTUHC:n (1 pelaaja), Pajala HC:n (1 pelaaja) sekä Kajaanin Hokin (1 pelaaja) seuroista. Joukkue pelasi turnauksessa yhteensä viisi ottelua ja sai niihin vastustajikseen Yhdistelmäjoukkueen, Keskimaan, Hämeen, Etelä 2:n ja Savo-Karjalan joukkueet.

Suurelle osalle pojista Tulevaisuuden tähdet -tapahtuma on ollut tavoite, joka täyttyi nyt viikonlopun aikana. Osa on kuitenkin asettanut tavoitteensa vielä korkeammalle ja he kurottelivat viikonlopun näyttöjen kautta pääsyä Pohjolaleirille. Lapin joukkueen pelaajille kutsua sinne ei aikaisempina vuosina ole kovin usein esitetty, eikä Lapin joukkue ole TT-turnauksissa järin voittoisasti vuosien varrella menestynyt. Siksi lauantaiaamupäivän voitto Keskimaasta (1-3) tuntui joukkueesta erityisen makealta. Edellisen kerran Lapin joukkueen otteluvoittoa on juhlittu Tulevaisuuden tähdissä viisi vuotta sitten.

Lapin joukkueen valmentajina toimivat Samuli Hassi ja Juuso Nieminen kertoivat poikien kyllä tietävän saavuttaneensa otteluvoitollaan jotain erityistä. Heidän mukaansa poikien erinomainen esitys kumpusi yhteisestä tavoitteesta; Lapin pojat pelasivat joukkueelle, yhteiselle menestykselle. Tässä he Hassin ja Niemisen mukaan erosivat turnauksen toisista joukkueista.

Hyvä yhteishenki yhdisti paitsi pojat, myös pelaajat ja valmentajat. Pojat kuvaavat Samuli Hassia ja Juuso Niemistä kilpailuhenkisiksi ja vaativiksi valmentajiksi, mutta myös rennoiksi tyypeiksi. Vaikka turnauksen loput ottelut kaatuivatkin tappioiksi, taisteli Lapin joukkue niistä jokaisen loppuun asti.

TT20 Lapin joukkueen ottelutulokset

  • Yhdistelmä - Lappi (5-1)
  • Keskimaa - Lappi (1-3)
  • Lappi - Häme (2-7)
  • Etelä 2 – Lappi (5-1)
  • Lappi - Savo-Karjala (1-6)
Seuran uusimmat