Lehtoranta mukaan RoKin E2 valmennustiimiin
4.9.2018 20:15 Uutiset / E2 08

Elokuussa harjoitusjäälle ilmestyi tuttu hahmo. Tero Lehtoranta on kiekkokoulu- ja G08-ajoilta usealle pojalle ja vanhemmalle tuttu valmentaja.

Siviilissä Yamaha Motor Europe N.V Branch in Finlandin palveluksessa tuotepäällikkönä toimivalla Tero Lehtorannalla (49) on vuosien kokemus eri tehtävistä jääkiekon saralla. Tero on naimisissa ja hänellä on kolme lasta; täysi-ikäiset Eveliina ja Karri sekä 9 vuotias Benjamin. Poikien jääkiekkoharrastuksen kautta Terolle on ehtinyt kertyä yhteensä noin 10-12 vuotta kokemusta eri ikäkausijoukkueiden apu- ja vastuuvalmentajan hommista sekä huoltajan ja toimihenkilön tehtävistä.

Lehtorannan vanhempi poika Karri pelaa RoKin A-nuorissa, jonka huoltajana Tero osittain toimii. Lisäksi Lehtoranta toimii huoltajana myös Mestis joukkueessa RoKi Hockeyssä. Nuorempi poika Benjamin puolestaan pelaa RoKin E2 joukkueessa, jossa Tero toimii siis nyt myös yhtenä valmentajista vastuuvalmentaja Marko Gröhnin "alaisuudessa" sekä yhteistyössä. Lehtoranta on ollut Rovaniemen Kiekko ry:ssä johtokunnan jäsen vuodesta 2015.


Tero Lehtoranta ja E2 joukkueen vastuuvalmentaja Marko Gröhn.

Lehtoranta kertoo, että hänen oma urheilutausta on yksilöurheilussa (Motocross, Snowcross) mistä tuli myös ammatti aikoinaan moottorikelkka -teollisuuteen.

- Urheilu on kuulunut elämään vahvasti aina ja nuorempana myös pelattiin paljon kaveriporukoissa jääkiekkoa, kaukalopalloa sekä jalkapalloa, hän jatkaa. - Joukkuelajeissa kiehtoo yhteisöllisyys sekä hyvä liikunnallinen meininki.

Myös valmennuspuoleen Terolle on ehtinyt karttua monenlaista kokemusta.

- Valmennukseen liittyen olen käynyt LTV 1- sekä Jääkiekko-ohjaaja-koulutukset. Lisäksi olen saanut olla läheltä seuraamassa erittäin ammattitaitoisia valmentajia niin aikuisten joukkueissa ja varsinkin juniorijoukkueissa, joista olen ammentanut oppia ja mallia toimintaan nykyiseen hommaan. Niin ja joskus vuosia sitten on tullut suoritettua myös tuomarikurssi.


Millainen valmentaja Tero Lehtoranta on?

Lehtoranta kertoo, että valmentaminen on muutakin kuin kaukalossa ohjaamista. -Valmentajana olen vaativa ja "kovaääninen", mutta reilu lapsia kohtaan. Kysymys on myös suuresti kasvattamisesta pienistä lapsista isommiksi urheilijoiksi; sellaisiksi jotka oppivat myös pärjäämään muussakin elämässä sekä esimerkiksi koulussa. - Liikunnallinen lapsuus missä tahansa lajissa on iso etu nuorelle ihmiselle ja menestys tulee jos on tullakseen, se ei kuitenkaan ole se tärkein asia vaan terveelliset elämäntavat ja kanssakäyminen muiden ihmisten kanssa.


Millaisia fiiliksiä ja ajatuksia uusi kausi ja E2 joukkue on herättänyt?

- RoKin E2 joukkueeseen pääsin tavallaan uudestaan tälle kaudelle ja joukkue on toimihenkilöineen mahtavin missä olen ollut mukana; on tuttuja pelaajia sekä vanhempia G08 ajoilta, jolloin olin mukana edellisen kerran sekä paljon uusia reippaita lapsia.Valmentajisto ja toimihenkilöt ovat hyvin yhteensopivaa porukkaa ja tunnen itse kuuluvani hyvin mukaan toimintaan - Hyvä huumori sekä samantapainen suhtautuminen lapsiurheiluun keskenämme on hyvin vahva!

Lehtoranta kehuu myös poikia. - Oma lapsenikin muiden joukossa vaikuttaa viihtyvän erittäin mainiosti. Toki tämän ikäiset lapset ovat vielä hyvinkin eri luonteisia, mutta kaikki ovat mahtavia tyyppejä eri ominaisuuksineen! Kehittyminen eri lapsilla tapahtuu eri vaiheissa ja onkin mahtava huomata kuinka paljon kehitystä on tapahtunut lapsilla muutaman vuoden aikana. Tärkeintä onkin pitää homma sellaisena, että pojat nauttivat jääkiekosta, haluavat sitä harrastaa ja kehittyvät siten automaattisesti. Se, että lapset nauttivat päästä harjoituksiin ja varsinkin peleihin on paras tulos meille valmentajille ja mitä voimme pitää yllä mahdollisimman pitkään.


Millaisena näet E2 joukkueen tulevaisuuden?

Lehtorannan mielestä edellytykset korkealle on olemassa. - Tulokset sitten nähdään vasta vuosien kuluttua kuinka he pärjäävät kun kilpakiekko alkaa, mutta siihen on vielä pitkä aika. Vuosia sitten joukkueista missä olin mukana ja joissa oli samassa vaiheessa olevia pelaajia, on kasvanut erittäin hyviä urheilijoita jopa Liiga-tasolle asti. Nämä kaverit pitävät yhteyttäkin vielä tänäkin päivänä minuun mitä pidän isona asiana. Esimerkiksi Vili Saarijärvi (nykyinen AHL pelaaja) oli myöskin tuohon aikaan samanlainen pikkupoika muiden joukossa ja niistä ajoista on jääkiekon harrastamisen taso Rovaniemellä mennyt valtavia askeleita eteenpäin. Olemme siis hyvissä käsissä tämän lajin ja RoKin kanssa! Vääjäämättä pystymme tuottamaan hyviä urheilijoita enemmän tulevaisuudessa jopa kansainvälisiin sarjoihin. Harrastajamäärätkin ovat tuplaantuneet tai jopa triplaantuneet noin kymmenessä vuodessa joka on vain ja ainoastaan positiivinen asia!

Vielä lopuksi Lehtoranta toteaa: - Valmennusmottoni on (kuin myös muillakin joukkueen valmentajilla) että "harjoitellaan tosissaan mutta ei vakavasti" ja se mitä RoKi E2 08 joukkue tarjoaa on nimenomaan liikunnan iloa ja pelaamisen riemua!


   
Lisää uutisia
E2 08
«  Heinäkuu   »
Kategoriat