RoKille tappio ja rankkarivoitto mukaan Naisten Liigan alkusarjan viimeiseltä vierasreissulta
Julkaistu: 23.11.2020 00.00

Rovaniemen Kiekko matkasi Naisten Liigan alkusarjan viimeiselle vieraspelimatkalle viikonloppuna Tampereelle ja Hämeenlinnaan. Tampereella Ilves oli parempi viime kerran tyyliin lukemin 3-0, sunnuntaina irtosi hieno voitto HPK Kiekkonaisista lukemin 2-1 voittomaalikisan jälkeen.

Lauantain kamppailu Ilvestä vastaan sujui tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue siirtyi johtoon reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun kiekko lipui ylivoimalla hieman onnekkaasti Janita Haapsaaren selän taakse. RoKi pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla kolmeen otteeseen, mutta maalinteko oli lauantaina jälleen vaikeaa. Ilves puolestaan tuplasi johtonsa toisen erän alkupuolella Venla Riipisen maalilla.

Hyvästä taistelusta huolimatta kolmannessa erässä lappilaiset eivät onnistuneet ohittamaan Ilves-vahti Anni Keisalaa, ja Emilia Varpulan laittaessa loppulukemiksi tyhjiin 3-0 jäivät pisteet Tampereelle.

- Ilves sai pari hieman onnekasta pomppumaalia ja viimeisen pistivät tyhjiin. Meille kiekko ei puolestaan pomppinut. Paikkoja kyllä saatiin, mutta maalintekoon tarvitaan lisää laatua ja malttia. Sama pätee myös ylivoimapeliin, mistä puuttui viimeinen silaus, kommentoi päävalmentaja Tuomas Liitola Lapin Kansalle.

Sunnuntaina vastaan asettui lokakuussa Lappi Areenalla kaatunut HPK Kiekkonaiset. Tasainen kamppailu eteni maaleitta kolmannen erän loppupuolelle saakka, kunnes kotijoukkueen Emma Katajamäki rikkoi kuparisen viisi minuuttia ennen loppua ja vei oranssit 1-0-johtoon. RoKi ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan haki armotta tasoitusta. Lopulta 44 sekuntia ennen loppua Ella Lahtela survoi irtokiekon ohi Meeri Räisäsen, ja tasoitti ottelun RoKin pelatessa ylivoimalla ilman maalivahtia.

- Ella on erikoistunut tuollaisiin irtokiekon irtokiekkoihin, joista hän on tehnyt useita viime hetken osumia, Liitola kertoi pelin jälkeen Lapin Kansalle.

Jatkoaika ei tarjonnut ratkaisua, joten ottelussa edettiin voittomaalikisaan. Siinä RoKi onnistui kahdesti Jenna Hietalan ja Adalmiina Makkosen osumilla HPK:n yhtä vastaan, ja lisäpiste matkasi Napapiirille.

- Päätöserässä otteisiin tuli pientä jännitystä, mutta joukkue näytti jälleen kerran luonteensa, kun noustiin lopussa tasoihin ja rankkareilla voittoon, Liitola kertoi.

RoKi-vahti Janita Haapasaari pelasi ensimmäiset liigaottelunsa viikonloppuna ja esiintyi tolppien välissä hyvin vakuuttavasti. Kahteen otteluun Haapasaari torjui 69 kertaa torjuntaprosentilla 95,8.

RoKilla on vielä kolme kotiottelua jäljellä Naisten Liigan alkusarjaa. Tulevana viikonloppuna Lappi Areenan jäälle luistelevat Helsingin IFK ja Kuopion KalPa. Tervetuloa kannustamaan siniset voittoon!