RoKin tavoitteena pudotuspelipaikka Naisten Liigan alemmasta jatkosarjasta
9.1.2021 2:05 Uutiset / ROKI Naiset

RoKin tavoitteena pudotuspelipaikka Naisten Liigan alemmasta jatkosarjasta - pelit käynnistyvät vieraissa Lukkoa ja JYPiä vastaan

Yli kuukauden ottelutauko on viimein takana ja Rovaniemen Kiekon ottelut Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa lähtevät käyntiin. RoKin lisäksi alemmassa jatkosarjassa pelaavat Kärpät, Kuortane, Lukko, Sport sekä Mestis-karsinnoista noussut JYP. Joukkueet pelaavat jatkosarjassa kaksinkertaisen sarjan, josta kaksi parasta etenee Naisten Liigan pudotuspeleihin. Loput neljä joukkuetta pelaavat karsintasarjan, jonka kaksi parasta jatkaa ensi kaudella Naisten Liigassa.

Liigan alkusarjassa yhdeksänneksi sijoittuneella RoKilla on vain yksi tavoite jatkosarjassa: lunastaa paikka liigan pudotuspeleihin. Lappilaisjoukkueen taival jatkosarjassa alkaa tänä viikonloppuna vierasreissulla Raumalle ja Jyväskylään, kun vastaan asettuvat Lukko ja JYP. Liigan alkusarjassa RoKi onnistui kaatamaan Lukon niin kotona (3-2), kuin vieraissa (5-3), viimeisin kohtaaminen JYPin kanssa puolestaan tapahtui 2019 marraskuussa, jolloin lappilaiset kaatoivat Mestiksen ristiinkarsinnoissa JYPin Lappi Areenalla lukemin 3-0.

RoKi nousi kolmen maalin takaa voittoon Lukkoa vastaan marraskuussa. Kuva: Arno Hämäläinen

Alkusarjan loppupuolella RoKin kokoonpanoon palannut maalivahti Janita Haapasaari odottaa positiivisin mielin tulevia koitoksia.

- Tosi hyvillä fiiliksillä, kun on päässyt kuntoon ja pääsee vihdoin pelaamaan ja treenaamaan kunnolla. Totta kai lähdemme playoff-paikkaa tavoittelemaan jatkosarjasta, kertoi Haapasaari bussimatkalla.

Vaikka RoKin esitykset Naisten Liigan alkusarjassa olivat paikoittain hienoja, ja historian ensimmäinen pudotuspelipaikka pääsarjatasolla onkin joukkueelle selkeä tavoite, ei paikka heltiä rovaniemeläisjoukkueelle helpolla.

- Sen saavuttaminen vaatii meiltä kovaa työntekoa niin peleissä kuin treeneissä, ja onnistumisia laajalla rintamalla.

Viikonlopun vastustajista JYP on erityisen tuttu Haapasaarelle, viime kausi kului juuri hurrikaanipaidassa.

- JYP on todella työteliäs joukkue, ja yksilötaitoakin löytyy. Varmasti kovalla jalalla liikkeellä ja nälkäinen porukka. Hyvin pitää pelata, mikäli haluamme voiton Jyväskylästä.

"Hultti" torjui hienosti RoKin maalilla Naisten Liigan alkusarjan lopulla. Kuva: Arno Hämäläinen

RoKi sai positiivisia uutisia sairastuvalta, kun puolustaja Ira Kumpula palaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon viikonloppuna. Ottelut Raumalla ja Jyväskylässä pelataan koronarajoitusten vuoksi ilman yleisöä, mutta ottelut on nähtävissä tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelusta!

Viikonlopun ottelut:

Lukko - RoKi, Kivikylän areena (klo 12.30)

JYP - RoKi, JKL HH1 (klo 14.30)

RoKin seuraava kotiottlelu pelataan Lappi Areenalla viikon päästä lauantaina 16. tammikuuta, kun Napapiirille saapuu JYP.


   
Lisää uutisia
C2 04
«  Maaliskuu   »
Kategoriat