U18 uusin voimin uuteen kauteen
31.7.2020 9:36 Uutiset / ROKI U18

Mielenkiintoinen Rokin U18 joukkue valmistuu ja valmistautuu alkavaan Mestiskauteen.

Päättyneellä kaudella Rokin C ja B-juniorit saavuttivat molemmat paikan ikäluokkansa Mestikseen. Kokemusta karttui mutta menestys ei vielä ollut kovin merkittävää. Alkavalle U18 joukkueen muodostavat ikäluokat 2003 ja 2004 ovat päivittyneet kesän aikana merkittävästi. Pelaajia on tullut sisään mutta myös lähtijöitä on ollut.

Päättyneen kauden B:n pelaajista puolustaja Miska Merkkiniemi (kuvassa), hyökkääjät Eelis Lopina, Aleksi Rissanen ja Iiro Ollakka ovat lähtökohtaisesti isossa roolissa. Mukaan nousseesta -04 ikäluokasta moni muuttaa tässä vaiheessa Rovaniemelle ja aloittaa samalla myös aamuharjoitukset. Heistä Jimi Lämsä ja Ville Puotiniemi onnistuivat hienosti C-junioreissa. Nyt tehoja lähdetään hakemaan U18 sarjoista.

Vahvistuksia haettiin -03 ikäluokkaan ja puolustukseen ja tässä on myös onnistuttu. Viime viikolla uutena sopimuspelaajana mukaan liittyi Matvei Chekhov. Venäläinen Matvei saapui Slovakiasta, jossa hän liittyi Slovan Bratistalavan junioreihin kaudelle 2016-17. Päättyneellä kaudella hän pelasi Norjassa Skien IHK:n U18, U21 ja miesten joukkueissa. Toinen puolustaja Dominik Spinka (CZH) liittyy joukkueeseen viikonloppuna, kuten myös tällä viikolla saapunut hyökkääjä Jakob Stan (SLO). Avausleirillä mukaan liittyy myös Rovaniemelle opiskelun myötä tulevia uusia pelaajia.

Kuvan Matvei Chekhov on kookas ja kiekollisesti taitava puolustaja.

Päävalmentaja Samuli Hassi vastaa myös pelaajien aamuharjoittelusta Lapin Urheiluakatemiassa, jossa Mika Uramo toimii toisena valmentajana. Uuteen valmentajien koulutusohjelmaan tulleet Ville Saarinen ja maalivahtivalmentaja Jiri Kumpuvaara täydentävät joukkueen valmennuksen. Joukkueenjohtajana toimii Pertti Heikkilä ja huoltajina Vellu Nykänen ja Juha Rissanen.

MIELENKIINTOISTA: Kesän aikana joukkueen jääharjoituksissa mukana ovat olleet Naisten maajoukkuepelaajat Aino Karppinen ja Sini Karjalainen. Heistä Aino on Rokin Naisten sopimuspelaaja ja Sini pelaa USA:n yliopistosarjaa.

TARKKAILUUN: Maalivahdit. Kesän aikana joukkueessa on ollut ainoana alaikäisenä (s. 2005) pelaajana maalivahti Aleksi Kuru. Kurua kirittävät Vaasasta saapunut Mikael Lehtonen ja Veeti Kurkinen.

MUKAVAA: Uusien pelaajien liityttyä mukaan odotettavissa positiivista pöhinää.

   
Lisää uutisia
C2 04
«  Syyskuu   »
Kategoriat