Eka kertaa Nuorten Mestiksessä
Julkaistu: 23.08.2017 00.00

Eka kertaa Nuorten Mestiksessä

Nuorten Mestis käynnistyy syyskuun alusta. Lapin joukkueen ensimmäisen viikonlopun ohjelmassa ovat vierasottelut Iisalmessa ja Kajaanissa. Kotiavaus keskiviikkona 6.9. K-Laseria vastaan pelataan Kemissä. Rovaniemellä joukkue nähdään tositoimissa lauantaina 9.9., kun vastaan luistelee Kokkolan Hermes. Tästä eteenpäin 26 ottelua kestävää alkusarjaan pelataan joulukuun puoleenväliin saakka. Syyskauden kotiotteluista kuusi pelataan Rovaniemellä ja seitsemän Kemissä.

Nuorten Mestiksen alkusarjassa pelaa 17 joukkuetta. Edustustason Mestisseurojen lisäksi mukana ovat Hokki, Diskos, Blues Akatemia, K-Laser/KKP, KooVee, Karhu-Kissat, Vierumäki United ja KJT Haukat.

Koko Lapin joukkue

RoKi osallistuu nyt toista kertaa Nuorten sarjatoimintaan ja ensimmäistä kertaa Mestistasolla. Aiempaa kokemusta Nuorten sarjatoiminnasta on myös Tornion IHC:lla. Sarjapaikkaa hallitsee Rovaniemen Kiekko, mutta Nuorten joukkueen osallistumisen taloudellisesti vaativaan sarjaan mahdollistaa yhteistyö Kemin Lämäreiden ja Tornion IHC:n kanssa. Seurojen yhteinen tavoite on muodostaa pelaajapolku joka tulevaisuudessa kattaa Nuorten sarjatoiminnan jälkeen edustuskiekkoilua Suomi-Sarjassa (TICH) ja Mestiksessä (Roki Hockey). Nuorten Mestiksen myötä nuorten pelaajien kilpailullisten otteluiden määrä saatiin kasvatettua vaadittavalle tasolle.

Nuorten joukkueen pelaajisto koostuu -99 – 96 syntyneistä lappilaisista pelaajista. Viimekaudella Rokin B-nuorissa Mestistä ja Roki Rebelsissä II-divisioonaa pelanneita pelaajia mukana on 17. Kemin Lämäreiden II-divisioonassa pelanneita pelaajia on 9 ja Tornion IHC:n 7. Yksi uusi pelaaja liittyi mukaan Kittilästä ja toinen Raahesta. Nuorten Mestisjoukkuetta voi hyvällä omallatunnolla kutsua koko Lapin joukkueeksi, sillä pelaajien kasvattajaseurat kattavat lähes kaikki Lapin alueen jääkiekkoseurat.

Joukkue harjoittelee pääsääntöisesti kahdessa ryhmässä Rovaniemellä ja Kemissä. Yhteisiä harjoituksia järjestetään ennen otteluita. Rovaniemellä valmennuksesta vastaavat Eero Vierola ja Mika Kauttio, joiden vastuulla on myös II-divisioonassa pelaava Roki Rebels. Kemissä ja otteluissa valmennusvastuussa on Lämäreiden ja TIHC:n valmennuspäällikkö Petri Kauppila. Valmennukselle ja joukkueorganisaatioille on haastavaa toimia aiempaa tiiviimmässä yhteistyössä seurojen kesken. Valmentaja Petri Kauppila odottaakin mielenkiintoista kautta. - Haasteellisin tehtävä alussa on, miten kolmen eri seuran valmennukselliset eroavaisuudet saadaan toimimaan pelissä joustavasti.

Pelaajien suhteen vaihtuvuutta tulee kauden aikaisissa kokoonpanoissa olemaan, mutta se on arkipäivää monissa muissakin Nuorten sarjojen joukkueissa. Erityisesti pelaajat pitävät ottelumäärän lisääntymisestä. Kaksi edellistä kautta miesten II-divisioonassa pelannut Hermanni Näätänen odottaa Nuorten sarjaotteluiden olevan vauhdikkaampia, kuin Miesten II-divisioonassa. - Joukkueelta odotan, että jokaisessa ottelussa laitamme kaiken peliin ja olemme perinteiseen tapaan luisteluvoimainen joukkue Lapista.

Ensimmäisellä kaudella joukkueen tavoite on syyskauden aikana varmistaa otteluiden jatkuminen Mestiksessä myös kevään sarjassa. Tämä edellyttää sijoittumista 12 parhaan joukkoon alkusarjassa. Tavoite on uudelle joukkueelle kova ja vaatii hyvää yhteispeliä avauskierroksilta lähtien. Ison pelaajaryhmän kenraaliharjoitukset ovat ottelu K-laseria vastaan Kemissä la 26.8. klo 14.30 sekä keskinäinen harjoitusottelu Rovaniemellä su 27.8. klo 16:00.

A-Nuoret 2017-18


Alakärppä Pauli

99

Kunnasmäki Dave

97

Heikkilä Verneri

98

Heinonen Väinö

97

Helin Riku

99

Hyyryläinen Rio

99

Jurvansuu Tuomas

99

Kaarela Aleksi

97

Kaisamatti Mikko

97

Kaleva Jani

97

Kallio Taavi

98

Kangas Juho

96

Kauppila Benjamin

96

Keskiniva Olli-Pekka

98

Koivisto Joonas

98

Koivuniemi Niklas

97

Koski Mikael

96

Kuusiniemi Tuukka

96

Köngäs Miikka

98

Miettunen Tuomas

99

Miinala Niko

99

Mirko Hänninen

98

Nurmi Eerik

98

Nurminen Toni

97

Näätsaari Julius

99

Näätänen Hermanni

97

Oikkonen Santeri

98

Paloranta Jere

99

Pietilä Toni

96

Porvari Mikko

99

Ronkainen Tommi

99

Ruha Juuso

99

Ryökkynen Valtteri

97

Sankala Juho

97

Savolainen Janne

98

Sirviö Eemil

98

Ulkuniemi Janne

98

Waara Ville

99

Ylitalo Antti

96

Seuran uusimmat